Αναγνωρίστηκαν οι βομβιστές της Άγκυρας

Ο πρώτος ισλαμιστής βομβιστής ονομάζεται Yunus Emre Alagoz και είναι αδερφός του Abdurrahman, ο οποίος τον Ιούλιο σκότωσε 33 ανθρώπους σε παρόμοια επίθεση στη πόλη Suruç και ο δεύτερος ισλαμιστής βομβιστής ονομάζεται Omer Deniz Dundar.

Η αναγνώριση έγινε από ταυτοποίηση DNA που συλλέχθηκε από τον τόπο της επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες αναρχικοί, κομμουνιστές και αριστεροί άνθρωποι που διαδήλωναν υπέρ της Ειρήνης. Το νεαρότερο θύμα ήταν ένα παιδί μόλις 8 ετών.

Το τουρκικό κράτος είχε εντάξει σε λίστα υπόπτων και τους 2 βομβιστές ως πιθανούς βομβιστές αυτοκτονίας.

Όπως και τον Ιούλιο, έτσι και τώρα, οι επίθεση των τζιχαντιστών του ISIS στόχευε στο να προκαλέσει πλήγμα, όχι στο τουρκικό κράτος, αλλά σε Κούρδους και Τούρκους που αντιμάχονται τόσο τον αυταρχισμό του τουρκικού κράτους όσο και τον φασισμό που εκφράζει το ISIS.

 Οι τουρκικές αρχές αναζητούσαν τον Alagoz αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ποτέ αν και γνώρισαν πως ήταν μέλος ενός ισλαμιστικού πυρήνα στη πόλη Adıyaman ενώ ο πατέρας του Dundar γνώριζε τη δράση του γιου και πήγε ο ίδιος να πει στην αστυνομία να τον συλλάβει αλλά η αστυνομία αρνήθηκε.

Ο Νταβούτογλου μάλιστα δήλωσε πως «η Τουρκία είναι κράτος δικαίου, δεν μπορεί να συλλάβει κάποιον πριν διαπράξει μια τέτοια επίθεση».

Και αυτή η δήλωση του Νταβότουγλου είναι ίσως η δήλωση στην οποία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι το κράτος της Τουρκίας γνώριζε αλλά δεν έκανε τίποτα να σταματήσει την επίθεση γιατί οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες για τους αναρχικούς, τους κομμουνιστές και τους αριστερούς που βάζουν εμπόδια στην διαιώνιση της εξουσίας του αυταρχικού κόμματος AKP.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα