Αναγνωρίστηκαν δύο από τους καμικάζι της επίθεσης στο Ατατούρκ

Τρομοκρατικό-χτύπημα-στο-Ατατούρκ-696x428Αναγνωρίστηκαν από τις τουρκικές αρχές δύο από τους καμικάζι της αιματηρής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι καμικάζι που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ήταν ένας Ρώσος, ένας Ουζμπέκος και ένας Κιργίζιος.

Το πρακτορείο Ανατολή κατονόμασε δύο από αυτούς, τους Ρακίμ Μπουλγκάροφ και Βαντίμ Οσμάνοφ, χωρίς να διευκρινίσει εθνικότητα.

Από την άλλη, το υπουργείο Εξωτερικών του Κιργιστάν, επικαλούμενο το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι «οι τουρκικές αρχές αναγνώρισαν τους δύο τρομοκράτες», τονίζοντας ότι οι δύο από τους τρεις είχαν ρωσικά διαβατήρια.

Τρεις ημέρες μετά την επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη όμως όλοι οι αξιωματούχοι «δείχνουν» ως υπεύθυνο το Ισλαμικό Κράτος.

«Λένε ότι το έκαναν στο όνομα του Ισλάμ, όχι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ. Η θέση τους είναι στην κόλαση», είπε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει, η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 24 υπόπτους (13 την Πέμπτη και 11 την Παρασκευή) εκ των οποίων οι 15 είναι αλλοδαποί. Άλλα εννέα πρόσωπα συνελήφθησαν στην επαρχία της Σμύρνης, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής αν σχετίζονται με την επίθεση στο Ατατούρκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα