Αναβλήθηκε η δίκη μέλους του «Ρουβίκωνα»

royvikos1Αναβλήθηκε σήμερα για τις 26 Οκτωβρίου 2016 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη του 37χρόνου, Γ.Κ., ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση «παρέμβασης» στην τουρκική πρεσβεία, όταν μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» πέταξαν μπογιές στο κτίριο.

Σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν απαγγελθεί δύο αδικήματα, αυτά της διακεκριμένης φθοράς και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η δίκη ξεκίνησε κανονικά σήμερα στο αυτόφωρο, αλλά στην συνέχεια αναβλήθηκε, προκειμένου – όπως αποφάσισε το Δικαστήριο και κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέως της έδρας – να γίνει δημόσια επισκόπηση των δύο βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και στα οποία φέρεται να απεικονίζεται ο κατηγορούμενος, ώστε να διαπιστωθεί με ασφάλεια, αν πράγματι ο 37χρονος συμμετείχε ή όχι στο επίδικο περιστατικό.

Η αναβολή δόθηκε, προκειμένου με φροντίδα της εισαγγελίας Πρωτοδικών να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προβληθούν τα βίντεο ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στη συγκεκριμένη «παρέμβαση», ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα, συμμετέχει στη συγκεκριμένη ομάδα και είπε πως έχει λάβει μέρος σε άλλες δράσεις της.

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη», υποστηρίζοντας πως η σύλληψη του εντολέα τους είναι προϊόν πιέσεων της τουρκικής πρεσβείας, επικαλούμενη στο δικαστήριο το έγγραφο της τελευταίας (το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία) που απευθύνεται στο υπουργείο Εξωτερικών και το οποίο έχει συνταχθεί την ημέρα του περιστατικού. Πρόκειται για το απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ, το οποίο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η ομάδα «Ρουβίκωνας» ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Σε αυτό, η τουρκική πρεσβεία εκφράζει την ανησυχία της για το περιστατικό και ζητάει η αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα και να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα