Αναίτιες προσαγωγές δύο εργαζομένων του Τύπου στο Σύνταγμα

ImageHandler

Σήμερα η αστυνομία χωρίς κανέναν προφανή λόγο προχώρησε σε αναίτιες προσαγωγές δύο εργαζομένων του Τύπου, ενός δημοσιογράφου και ενός φωτορεπόρτερ.Παρόλο που οι δύο εργαζόμενοι φρόντισαν να δώσουν άμεσα τα στοιχεία τους και να ενημερώσουν τα όργανα της τάξης για τις ιδιότητές τους, προσήχθησαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό όπου εργαζόμενοι του Τύπου καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Σε καταγγελία προέβη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ενώ αναμένεται ανακοίνωση και από τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις.

Η  ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

ΘΕΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΕΣΜΩΝ;

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταγγέλλει τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι προσαγωγές έγιναν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, χωρίς νόμιμη αιτία και παρά την επίδειξη των αντίστοιχων επαγγελματικών ταυτοτήτων.

Η αστυνομία θεωρεί ότι η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα συνεπάγεται κατάλυση των θεσμών της χώρας; Ή απλώς επωφελείται από την επικαιρότητα για να συνεχίσει τις παραδοσιακές της πρακτικές εκφοβισμού των εκπροσώπων του Τύπου;

Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει  απερίφραστα κάθε απόπειρα  περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                              Η Γεν.Γραμματέας

Μάριος  Λώλος                                                                     Χριστίνα Ζαχοπούλου

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα