Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς

fireΣτα τέλη Νοεμβρίου τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά είχαν δεχτεί επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια.

Τα τρία από τα τέσσερα γκαζάκια είχαν εκραγεί, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και μικρής έκτασης φωτιά που σβήστηκε από περίοικο.

Χθες το βράδυ στο athens indymedia αναρτήθηκε  κείμενο που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

 

Ολόκληρο το κείμενο 

Μέσα σε λίγους μήνες, η βιτρίνα του Σύριζα, με φορεμένο το αριστερό προσωπείο, έγινε θρύψαλα και μαζί με αυτήν, οι αυταπάτες πολλών ανθρώπων ,μπροστά στα συμφέροντα της κυριαρχίας.
Νέα μέτρα με κορύφωση αυτών, την ψήφιση του 3ου μνημονίου, έχουν και συνεχίζουν να οδηγούν στον θάνατο, την φτώχια και την εξαθλίωση χιλιάδες ανθρώπους.
Ως πρώτο μέλημα την προστασία των τραπεζών, πολλοί άνθρωποι κινδύνευουν να μείνουν στον δρόμο, με ορατή την απειλή του πλειστηριασμού.
Ατελείωτα κορμιά μεταναστών, ξερασμένα σε κάποια στερια, πνιγμένα στα νερά του Αιγαίου ή αγνωούμενα… κι αν κάποιοι σταθεί σταθούν τυχεροί και δεν συναντήσουν τον θάνατο, στιβάζονται, ξυλοφορτώνονται και εξεφτελίζονται στα κέντρα κράτησης ή στα αστυνομικά τμήματα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να πηγαίνει περίπατο.
Ασταμάτητες διώξεις μεταναστών, ολοένα και εντονότερη καταστολή με “επιτυχημένες” επιχειρήσεις των μπάσταρδων της αντιτρομοκρατικής που σε συνεργασία με τους δικαστές, έχουν στήσει ενα κυνήγι μαγισσών, κατασκευάζουν κατηγορίες και θάβουν ανθρώπινες ψυχές σε ένα καγκελοφρακτο τοπίο.
Εκδηκιτική άρνηση της άδειας του Νίκου Ρωμανού, κατοίκων περιορισμός για τις Ευη Στατήρη και Αθηνά Τσάκαλου, έρχονται να θυμήσουν άλλες εποχές όπου στέλνονταν οι ανιπότακτοι και οι κοντινοί τους άνθρωποι στα ξερονήσια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η προφυλάκιση της Μαρίας Θεοφίλου (η οποία έλειξε “σχετικά σύντομα”), στερώντας την απο τα 2 ανήλικα παιδιά της, ποινικοποιόντας ξανά τις ανθρώπινες σχέσεις.
Όλα αυτά είναι κάποια ελάχιστα αλλα πολύ τρανταχτά πολιτικά γεγονότα, που έχουν καταγραφεί στη δωδεκάμηνη παρουσία του Σύριζα κατέχοντας την εξουσία.
Έτσι λοιπόν είναι πολύ κατανοητό, πως το Σύριζα δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα ακόμη κόμμα που την προεκλογική περίοδο είχε μια ριζοσπαστική πολιτική αντζέντα, έταζε ατελείωτες υποσχέσεις, εμπορευόταν την ελπίδα και τελικά όπως ήταν αναμενόμενο, εξαπάτησε.
Έτσι λοιπόν θέλουμε να σταθούμε στην προβληματική οτι συνεχίζουν να υπάρχουν ατελείωτοι “ευπιστο锨που επειδή έχουν αφήσει τον φόβο και την ανευθυνότητα να τους κυριέυσει, αρνούντε να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και πετούν πρόθυμα τον εαυτό τους στα χέρια κάποιου εξουσιαστή, ευελπιστόντας πως θα είναι ενας πιθανός σωτήρας.
Στην αντιπέρα όχθη, εμείς ως αναρχικοί δεν τρέφουμε αυταπάτες περί “καλύτερης διακυβέρνησης”, κάποια χάρης απο το κράτος ή έχουμε σκοπό να ζητιανέψουμε το οτιδήποτε απο τον κόσμο της εξουσίας.
Με πυξίδα μας τον αντικρατικο αγωνα και την φλογα μια διαρκής εξέργεσης να πυροπολεί την καρδιά μας, θέλουμε να βαδίσουμε το ατελείωτο μονοπάτι της ελευθερίας, να γίνουμε εραστές της και να θάψουμε μια για πάντα τον υπάρχον πολιτισμό και τις εξουσιαστικές σχέσεις που γεννά.
Για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμα, τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία του Σύριζα στη Καλαμαριά στα τέλη του προηγούμενου Νοέμβρη.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΥΓ. Μια ζεστή αγκαλιά και ενα συνάλιο συνενοχής σε όλους τους εξεγερμένους της γης και στα αιχμάλωτα αδέρφια μας
ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα