Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Εξαρχείων

clipboard358-600x275Αναρχικοί που υπογράφουν ως «Αλληλεγγύη στον επαναστάτη Κώστα Σακκά»σε  σχετική ανάρτηση στο Διαδίκτυο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του ΑΤ Εξαρχείων, το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου, ημέρα άφιξης του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε επιτεθήκαμε με δεκαπέντε μολότοφ στο Α.Τ καίγοντας το φυλάκιο. Μαζί και τη μισή διμοιρία που φύλαγε το τμήμα. Η άλλη μισή πρέπει να χάθηκε κάπου στα στενά των Εξαρχείων» υποστηρίζουν, σημειώνοντας ότι στις 15/11 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «διέπραξε ακόμα μια εγκληματική επιλογή στο πολιτικό βιογραφικό της.

»Την ίδια στιγμή που υποδεχόταν με ηρωικές τιμές τον δολοφόνο των λαών Ομπάμα, απαγόρευε τις διαδηλώσεις αντίθεσης και οργής για τον ερχομό του. Μετατρέποντας την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενο οχυρό, η αδίστακτη αμερικανοκίνητη συγκυβέρνηση δεν δίστασε να πνίξει με χημικά τη διαδήλωση και να ξυλοκοπήσει αγωνιστές. Στα κατασταλτικά μέτρα συμμετείχαν φυσικά και οι αμερικάνοι πράκτορες που αλώνιζαν για σειρά ημερών στη χώρα απαιτώντας ο φραγμός της αστυνομίας να στηθεί πολλά χιλιόμετρα πριν από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Κάτι που οι αμερικανόδουλοι υπηρέτες τους εφάρμοσαν. Έπνιξαν την Αθήνα στα χημικά, αφού πρώτα εισέπραξαν τη δίκαιη λαϊκή οργή από τα οργανωμένα αντικαπιταλιστικά-αντιιμπεριαλιστικά μπλόκ συντρόφων (αναρχικών και κομμουνιστών) που συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής στο φραγμό που έστησαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πανεπιστημίου. Από τα ίδια μπλοκ προήλθε και η οργανωμένη επίθεση συντρόφων στο Α.Τ. Εξαρχείων που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος της διαδήλωσης σαν απάντηση στην απαγόρευσή της».

Ισχυρίζονται, επίσης, ότι «είναι γνωστές οι σχέσεις του συγκεκριμένου τμήματος με τη μαφία των Εξαρχείων, καθώς και η αστυνομική συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα που εξασφαλίζει με τη βία, την κερδοφορία και την ηγεμονία στη γειτονιά… Συλλαμβάνοντας τη μαφία, ο Τόσκας άφησε ανέγγιχτους τους αστυνομικούς και τους κρατικούς υπάλληλους που συνεργάζονταν μαζί της. Έτσι με μια σοσιαλδημοκρατική τρίπλα ο υπουργός εμφάνισε τη μαφία σαν κάτι που δεν ήταν. Κάλυψε τους διεφθαρμένους αστυνομικούς διατηρώντας αλώβητους τους συσχετισμούς εντός της “οικογένειας”, ενώ παράλληλα κουκούλωσε την οργανική σύνδεση αστυνομίας και μαφίας».

Αφιερώνουν, τέλος, την επίθεση κατά του ΑΤ Εξαρχείων «στον επαναστάτη Μάριο Σεϊσίδη που δικάζεται στις 16/12. Ο σύντροφος δέχτηκε ξανά την επίθεση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (μετά την επίθεση στο Α.Τ. Σπάρτης) στο υπόγειο, αυτή τη φορά, του Εφετείου. Ο σύντροφος Μάριος αυτή τη στιγμή βρίσκεται αιχμάλωτος στα χέρια του εχθρού. Και ο εχθρός ζητάει τυφλή εκδίκηση για την αποτυχία του να τον εντοπίσει για περισσότερο από μια δεκαετία. Καταπατώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα του αιχμαλώτου, οι ειδικοί εφέτες ανακριτές προσπαθούν εναγωνίως να κατασκευάσουν ένα καινούριο κατηγορητήριο εναντίον του, ενόψει της δίκης του».

Αναλυτικά το κείμενο :

Στις 15/11 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ διέπραξε ακόμα μια εγκληματική επιλογή στο πολιτικό βιογραφικό της. Την ίδια στιγμή που υποδεχόταν με ηρωικές τιμές τον δολοφόνο των λαών Ομπάμα, απαγόρευε τις διαδηλώσεις αντίθεσης και οργής για τον ερχομό του. Μετατρέποντας την Αθήνα σε αστυνομοκρατούμενο οχυρό, η αδίστακτη αμερικανοκίνητη συγκυβέρνηση δεν δίστασε να πνίξει με χημικά τη διαδήλωση και να ξυλοκοπήσει αγωνιστές. Στα κατασταλτικά μέτρα συμμετείχαν φυσικά και οι αμερικάνοι πράκτορες που αλώνιζαν για σειρά ημερών στη χώρα απαιτώντας ο φραγμός της αστυνομίας να στηθεί πολλά χιλιόμετρα πριν από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Κάτι που οι αμερικανόδουλοι υπηρέτες τους εφάρμοσαν. Έπνιξαν την Αθήνα στα χημικά, αφού πρώτα εισέπραξαν τη δίκαιη λαϊκή οργή από τα οργανωμένα αντικαπιταλιστικά – αντιιμπεριαλιστικά μπλόκ συντρόφων (αναρχικών και κομμουνιστών) που συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής στο φραγμό που έστησαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πανεπιστημίου. Από τα ίδια μπλοκ προήλθε και η οργανωμένη επίθεση συντρόφων στο Α.Τ. Εξαρχείων που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος της διαδήλωσης σαν απάντηση στην απαγόρευση της.

 

Είναι γνωστές οι σχέσεις του συγκεκριμένου τμήματος με τη μαφία των Εξαρχείων, καθώς και η αστυνομική συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα που εξασφαλίζει με τη βία, την κερδοφορία και την ηγεμονία στη γειτονιά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και στο συγκεκριμένο ζήτημα κινήθηκε με σοσιαλδημοκρατική πονηριά. Μπροστά στο πολιτικό κόστος του χαρακτηρισμού της σαν φίλια δύναμη της μαφίας, αλλά και υπό τον φόβο της περαιτέρω κλιμάκωσης των ένοπλων διαστασεων της αναμέτρησης του κινήματος με τη μαφία επέλεξε να παρέμβει φυλακίζοντας ορισμένα μέλη της. Με αυτόν τον τρόπο η συγκυβέρνηση επιχείρησε να ξεπλύνει την ντροπή της στη γειτονιά, διεκδικώντας την πολιτική υπεραξία από τις δυνάμεις του κινήματος. Όμως ακόμα και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι εαν δεν είχε κλιμακωθεί αυτός ο αγώνας οι μαφιόζοι θα αλώνιζαν ελεύθεροι στην πλατεία και θα πουλάγανε την πραγμάτεια τους καθισμένοι σε πολυθρόνες, όπως συνήθιζαν να κάνουν πριν συλληφθούν. Όταν δεν κυνηγίοντουσαν από τις πολιτοφυλακές μας.

Συλλαμβάνοντας τη μαφία ο Τόσκας άφησε ανέγγιχτους τους αστυνομικούς και τους κρατικούς υπάλληλους που συνεργάζονταν μαζί της. Έτσι με μια σοσιαλδημοκρατική τρίπλα ο υπουργός εμφάνισε τη μαφία σαν κάτι που δεν ήταν. Κάλυψε τους διεφθαρμένους αστυνομικούς διατηρώντας αλώβητους τους συσχετισούς εντός της “οικογένειας”, ενώ παράλληλα κουκούλωσε την οργανική σύνδεση αστυνομίας και μαφίας.

 

Αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια στον επαναστάτη Μάριο Σεϊσίδη που δικάζεται στις 16/12. Ο σύντροφος δέχτηκε ξανά την επίθεση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (μετά την επίθεση στο Α.Τ. Σπάρτης) στο υπόγειο, αυτή τη φορά, του Εφετείου. Ο σύντροφος Μάριος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται αιχμάλωτος στα χερια του εχθρού. Και ο εχθρός ζητάει τυφλή εκδίκηση για την αποτυχία του να τον εντοπίσει για περισσότερο από μια δεκαετία. Καταπατώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα του αιχμαλώτου οι ειδικοί εφέτες ανακριτές προσπαθούν εναγωνίως να κατασκευάσουν ένα καινούριο κατηγορητήριο εναντίον του, ενόψη της δίκης του.

 

υ.γ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε επιτεθήκαμε με δεκαπέντε μολώτοφ στο Α.Τ καίγοντας το φυλάκιο. Μαζί και τη μισή δυμοιρία που φύλαγε το τμήμα. Η άλλη μισή πρέπει να χάθηκε κάπου στα στενά των Εξαρχείων. ALERT…

 

Αλληλεγγύη στον επανστάτη Κώστα Σακκά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα