Αλ.Φλαμπουράρης: Δεν θα υπάρξει 12η μείωση των κύριων συντάξεων – Δίνουμε μάχη για τις επικουρικές

Προσπάθεια να πληγεί το πρόσωπό του και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλέκος Φλαμπουράρης πίσω από την υπόθεση με το πόθεν έσχες του. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στις υψηλές συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ.7900754a3018dce9016df12e994ef4e7

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε:

Είναι σαφές ότι γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα να θιγεί το πρόσωπό μου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η υπόθεση έχει πέσει στο κενό. Φάνηκε και από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή, στην οποία μόνο ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο θέμα. Η συζήτηση εντάθηκε όταν άρχισε η διαδικασία εκλογής αρχηγού ΝΔ.

«Εγώ ζήτησα να βγει γρήγορα το πόρισμα», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε:

Ούτε ενα λεπτό δεν υπήρξα ταυτόχρονα υπουργός και μέλος της εταιρείας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα ψηφίσουν και το ασφαλιστικό​ και τη λύση για τα κόκκινα δάνεια», ενώ σημείωσε πως όλα τα κόμματα πρέπει να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκεφτεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό, απέκλεισε τη μείωση στις κύριες συντάξεις και υπογράμμισε:

Όταν βγει το σχέδιο νόμου θα φανεί ότι δεν ισχύει η προπαγάνδα για μείωση 30-40% των συντάξεων. Θα κατοχυρώνεται η κύρια σύνταξη, γίνεται προσπάθεια για τις επικουρικές, οι οποίες θα υποστούν μείωση το πολύ 15-20%. Δίνουμε μάχη για να μην μειωθούν οι επικουρικές.

«Δίνουμε μάχη για να μην μειωθούν οι επικουρικές, είπε ο υπουργός, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ για τις οποίες δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω να σας πω για τις υψηλές συντάξεις των 3.000 ευρώ».

«Δεν θα υπάρξει 12η μείωση των κύριων συντάξεων», επεσήμανε και πρόσθεσε:

Ας το συνειδητοποιήσουν οι αντιπαλοί μας ότι η προπαγάνδα θα πέσει στο κενό. Είχαμε 40% μείωση συντάξεων και το ασφαλιστικό δεν λύθηκε και ανάπτυξη δεν ήρθε.

Σε άλλο σημείο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι εχθρός της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά επεσήμανε ότι «χωρίς ισχυρές τράπεζες, δεν θα υπάρξει ανάπτυξη».

Επιπλέον, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε την ανάγκη απομείωσης – διευθέτησης του χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει «συμμάζεμα των κρατικών διαφημίσεων» και να δίνονται μόνο με «αντικειμενικοποίηση κριτηρίων», ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει «να καθαρίσουμε τους κόπρους του Αυγεία στην οικονομική ζωή».

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενισχυθούν με δύο προϋποθέσεις: να έχουν κέρδη και ρήτρα εργασίας», είπε.

Σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι «πριν αναλάβουμε λέγαμε πως προχωράμε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν ήταν εύκολο να πάρουμε πίσω αυτά που είχαν γίνει».

Για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ο υπουργός Επικρατείας είπε:

Κερδίσαμε σε αυτήν την επένδυση τις εργασιακές σχέσεις και το ότι θα πληρώνουν αυτοί τις απαλλοτριώσεις.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έκανε το προσφυγικό πρόβλημα όλης της Ευρώπης και καταφέραμε να βάλουμε στη συζήτηση και την Τουρκία». «Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Το βασικό πρόβλημα είναι πώς θα σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν συμφωνηθεί κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι θα δημιουργηθεί κέντρο μεταναστών βόρεια της Αττικής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα