Αλ.Τσίπρας:Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους-Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Νετανιάχου

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.. Την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Παλαιστίνη.

Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού σε Ιεροσόλυμα – Ισραήλ – Παλαιστίνη, 25-26 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα 25 Νοεμβρίου 2015

09:00 Αναχώρηση

10.30 Άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion

12.15 Σύντομη ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος

13.30 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ B. Netanyahu και κοινές δηλώσεις στον τύπο. Γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

16.00 Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα) Y.Herzog

16.45 Συνάντηση με την Νεολαία του Εργατικού Κόμματος

18.00 Συνάντηση με ΜΚΟ

20.00 Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz

Αύριο 26 Νοεμβρίου 2015

10.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Rivlin

11:00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων

12:10 Αναχώρηση για Παλαιστίνη

12.50 Άφιξη στο Μαυσωλείο Yasser Arafat. Kατάθεση στεφάνου.

13.00 Συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Abbas και του Πρωθυπουργού κ. Hamdallah. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Abbas. Κοινές Δηλώσεις στα Ελληνικά και Παλαιστινιακά ΜΜΕ.

14.30 Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού

15.35 Αναχώρηση για Ιερουσαλήμ

16.15 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

17.15 Μετάβαση στον Ι.Ν. Αναστάσεως

19.15 Επιστροφή στην Αθήνα

 

Με την ξενάγησή του στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και μια δήλωση με την οποία εκφράζει τον σεβασμό του στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, άρχισε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του μουσείου ο διευθυντής του Αβνέρ Σαλέβ και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο όπου αποτυπώνεται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Σε δήλωσή του ο κ. Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία και γιατί καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, τη μαύρη κηλίδα της ιστορίας να μην τη ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει. Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, στον ρατσισμό και να μετατρέψουμε αυτή την πόλη από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης».

Ο Πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα πρόσωπα εκατομμυρίων ανθρώπων ανδρών, γυναικών, και παιδιών που δολοφονήθηκαν με βαρβαρότητα, γιατί όταν οι άνθρωποι υποφέρουν οπουδήποτε μας αφορά όλους, παντού. Καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε και να αντισταθούμε σε όποιον θέλει να επαναλάβει αυτή τη βαρβαρότητα».

Νωρίτερα, είχε καταθέσει στεφάνι στην αίθουσα μνήμης του μουσείου του Ολοκαυτώματος.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα επανέλθει εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του στην Ιερουσαλήμ Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη στο πλαίσιο των διμερών επαφών έκανε λόγο για τις τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας που έχουν τα δύο μέρη.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν ζητήματα συνεργασίες στο πεδίο της ενέργειας. σε επίπεδο start ups επιχειρήσεων αλλά και σύναψης στενότερων σχέσεων σε διπλωματικό-πολιτικό επίπεδο.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα