Αλ.Τσίπρας:Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών

aleksis-tsiprasΤη διαβεβαίωση ότι η σημερινή επίσκεψη στη Θράκη δεν είναι πρόσκαιρη, αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, έδωσε απόψε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε στην Κομοτηνή την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη».

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η σημερινή μας παρουσία δεν θα είναι μια περαστική παρουσία, έρχομαι στη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζοντας αύριο και το γραφείο της Θεσσαλονίκης του πρωθυπουργού που θα είναι η ματιά του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι η σημερινή επίσκεψη στη Θράκη συνέπεσε με τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης, μιας έκθεσης – που όπως είπε – εδώ και 2,5 δεκαετίες έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει στο μέλλον εργαλείο ανάπτυξης που θα στηρίξει τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα της περιοχής.

«Στόχος της παρουσίας μας στη Θράκη σήμερα είναι να ενημερωθούμε αδιαμεσολάβητα για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους να ενισχύσουμε τον τόπο», ανέφερε.

Αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει λευκά χαρτιά και η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις αρχών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κομοτηνή.

Ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι μπροστά μας ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία της οικονομίας είναι κάτι παραπάνω από θετικά και οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον αισιόδοξες . Διανύουμε τα τελευταία μέτρα μιας πολύ δύσκολης διαδρομής και στόχος μας είναι να ανασυγκροτηθεί παραγωγικά ο τόπος

Πρέπει να στηριχθούν όσοι υπέστησαν τα βάρη της κρίσης, ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πόλο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή μας.

Για προσφυγικό ανέφερε πως πρέπει η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας να τηρηθεί πιστά.

«Τα σύνορά μας δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι δίαυλοι επαφής Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί. Ο λαός μας δίνει μια μάχη για τις ευρωπαϊκές αξίες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ξεχάσει, η χώρα μας και ο λαός μας αναδεικνύει τον δρόμο των ανθρωπιστικών αξιών.»

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα