Αλεξιάδης:Καμία επιβάρυνση στα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ

aleksiadis-thumb-large

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης,μιλώντας στο  Πρακτορείο 104,9 FM,διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν  φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα,διαψεύδοντας κατηγορηματικά διάφορα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα,ο κ.Αλεξιάδης δήλωσε “Δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας,δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια”.

Παράλληλα,πρόσθεσε ότι”Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί”διευκρινίζοντας πως  “δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ”.

Επιπλέον,ο κ. Αλεξιάδης αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε  -μεταξύ άλλων- ότι “μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση”. Συμπλήρωσε δε, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,σε σχέση με το ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου είπε ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ενώ πρόσθεσε “αν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, η φορολογική σταθερότητα δεν πρέπει να είναι ένα ανέκδοτο στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ένα δεδομένο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα