Αθώωση για τους 11 πολίτες-μέλη του Κινήματος κατά των διοδίων

oxidiodiaΑθώους έκρινε το δικαστήριο, πριν από λίγο, τους 11 πολίτες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων β/α αττικής ενάντια στα διόδια. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, και μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης τους Χρήστο Σπίρτζη, Μανώλη Γλέζο, Χρήστο Καραμάνο και Άγγελο Χάγιο, οι κατηγορίες κατέπεσαν και θεωρείται σημαντικό πως δημιουργείται θετικό δικαστικό προηγούμενο.

Την εικόνα για τη δίκη των μελών του κινήματος ενάντια στα διόδια, μεταφέρει στο stokokkino.gr ο Χρήστος Παναγής, μέλος του Κινήματος ενάντια στα διόδια.

Την περασμένη Τετάρτη 3/2 ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενους 11 πολίτες, μέλη της συντονιστικής επιτροπής φορέων και κατοίκων β/α αττικής ενάντια στα διόδια.
Η δίκη διεκόπη λόγω απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας.

Οι κατηγορίες είναι πολλές και σοβαρές

«Αφορούν στις κινητοποιήσεις στο σταθμό διοδίων Αφιδνών κατά τα έτη 2009, 2010, για τις οποίες κατηγορούμαστε ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί», μεταφέρει ο κ. Παναγής.

«Οι κατηγορίες είναι προσχηματικές και φρονηματικές και οι μηνύσεις της εταιρείας των παραχωρησιούχων είχαν προφανή στόχο να πλήξουν το κίνημα των διοδίων που είχε αποκτήσει δικαίως, πρωτοφανή και μεγάλη απήχηση και αποδοχή. Έχουμε στο πλευρό μας, στο δίκαιο αγώνα μας για το αυτονόητο, τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», συμπληρώνει το μέλος του κινήματος.

«Απένταντί μας είναι το παλό πολιτικό σύστημα και η διαπλοκή των εργολάβων – Σύμμαχοί μας η Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς, η Περιφέρεια , οι Δήμου , συλλογικότητες και φορείς»

Παράληλλα τονίζει, «Έχουμε απέναντί μας το παλιό πολιτικό σύστημα και τη διαπλοκή που εμπνεύστηκαν και έθρεψαν το μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμωνμε τα πανάκριβα αμέτρητα διόδια και τους ημιτελείς χρυσοπληρωμένους δρόμους».

«Θα αθωωθούμε και η αθώωσή μας αυτή θα είναι ένα ακόμα μικρό βήμα προς τον ορίζοντα της κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγει.

stokokkino.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα