Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τρία κέντρα πολιτικής άμυνας στο Χαλέπι

572398ad1dc524e30a8b502dΟι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία απέτυχαν να έρθουν σε συμφωνία χθες για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επαναληφθεί η κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ενώ η Συρία ανακοίνωσε την ανανέωση των επιθέσεων σε περιοχές που κρατούν αντικυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι. Πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν σήμερα ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου, στους σφοδρότερους βομβαρδισμούς που σημειώνονται μετά την ανακοίνωση του συριακού στρατού ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης.

Ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να είναι η μόνη που προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα στην ειρήνη, και προέτρεψε τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η συριακή κυβέρνηση ξεκίνησε καταιγισμό αεροπορικών επιθέσεων με εμπρηστικές βόμβες, σύμφωνα με επαναστάτες και μέλη αποστολών πρώτων βοηθειών.

Σφοδρός βομβαρδισμός του Χαλεπίου από ρωσικά αεροσκάφη για δεύτερη συνεχή ημέρα

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν σήμερα τρία από τα τέσσερα κέντρα πολιτικής άμυνας στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της συριακής πόλης Χαλέπι, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες της υπηρεσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι.

Από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε ένα κέντρο, ένα άλλο τέθηκε εκτός λειτουργίας και καταστράφηκε μια αποθήκη καυσίμων που ανήκει στην πολιτική άμυνα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Άμαρ αλ Σέλμο.

“Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά μας έχει σταματήσει λόγω έλλειψης καυσίμων, της καταστροφής του εξοπλισμού και της έντασης του βομβαρδισμού”, είπε.

Πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν σήμερα ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπίου, στους σφοδρότερους βομβαρδισμούς που σημειώνονται μετά την ανακοίνωση του συριακού στρατού ότι εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης.

Αεροσκάφη βομβαρδίζουν τις υπό τον έλεγχο των ανταρτών συνοικίες του Χαλεπίου για δεύτερη συνεχή ημέρα, λίγες ώρες αφού ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες μελών οργανώσεων αρωγής και ακτιβιστών.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού, που υποστηρίζονται από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ την έναρξη επιχείρησης κατά των ανατολικών συνοικιών της πόλης που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών, όπου ζουν 250.000 άνθρωποι και οι οποίες βομβαρδίσθηκαν σφοδρά χθες.

Ο Αμαρ αλ Σέμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσε στο Reuters ότι πέντε πολεμικά αεροσκάφη πετούν επάνω από το Χαλέπι και θεωρεί ότι είναι ρωσικά.

Νέο κύμα βομβαρδισμών άρχισε τα ξημερώματα, έπειτα από τις σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις τη νύκτα. «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αφανισμός», είπε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν διάφορες περιοχές του Χαλεπίου τη νύκτα.

“Εάν οι Ρώσοι έρθουν σε εμάς με επικοδομητικές προτάσεις, θα τις ακούσουμε”, δήλωσε ο Κέρι μετά το τέλος της συνάντησης της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας, η οποία συναντήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Ηγετών των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

“Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως οι Ηνωμένεςς Πολιτείες θα συνεχίσουν να επιδιώκουν κάθε δυνατή οδό προόδου που μπορούμε, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η σφαγή, είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν τα δεινά που υποφέρουν (οι πολίτες) και είναι ο μόνος τρόπος να γίνει πραγματικότητα η αποκατάσταση μιας ενωμένης Συρίας”, είπε ο Κέρι.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα περιέγραψε τη συνάντηση ως “μακριά, επώδυνη και απογοητευτική”, προσθέτοντας ωστόσο ότι θέλει να πιστεύει πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται ειλικρινά για μια συμφωνία ειρήνης. Τόνισε επίσης ότι είναι λάθος να θεωρηθεί ότι κατάπαυση του πυρός αποτελεί “χαμένη υπόθεση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα