Αγγίζει το 100% η πληρότητα τον Δεκαπενταύγουστο στη Χαλκιδική

2031352Ημέρες παλιών καλών εποχών θυμίζει εφέτος ο Δεκαπενταύγουστος στη Χαλκιδική, καθώς η τουριστική σεζόν φθάνει στο αποκορύφωμά της, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια να αγγίζουν το 100%, σύμφωνα με παράγοντες του Τουρισμού στο νομό.

Όσον αφορά στους Έλληνες, που παραδοσιακά επέλεγαν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου για τις διακοπές τους, φαίνεται ότι τις έχουν περιορίσει χρονικά σε τριήμερα ή το πολύ πενθήμερα τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Γρηγόρης Τάσιος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής, τόνισαν ότι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου οι πληρότητες φθάνουν το 100%.

Για «καλό μήνα» έκανε λόγο ο κ. Τάσιος αναφερόμενος στον Αύγουστο, προσθέτοντας ότι «η εικόνα που έχουμε για αυτήν την περίοδο σε τίποτα δεν θυμίζει την κακή αρχή της σεζόν». Όπως επεσήμανε, εκτός από τους ξένους τουρίστες αυτές τις ημέρες υπάρχει μεγάλη προσέλευση Ελλήνων επισκεπτών, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να είναι γεμάτα σχεδόν 100%.

Από τη μεριά ο κ. Χαδαλής υπογράμμισε ότι αυτές τις ημέρες αν κάποιος αναζητήσει νόμιμο ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο νομό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει, αφού οι πληρότητες για το τριήμερο κυμαίνονται από το 95% έως το 100%. Ο κ. Χαδαλής τόνισε ιδιαίτερα το «νόμιμο ενοικιαζόμενο δωμάτιο», καθώς στη Χαλκιδική υπάρχουν περίπου 5.000 παράνομα τουριστικά καταλύματα.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα