Αβραμόπουλος:Η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό θα προσδώσει κύρος στον θεσμό

avramopoulos_59Την αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης «σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ» επισημαίνει ο έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκτιμώντας ότι «πλέον υπάρχει η συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας».

Σε παρέμβαση του στην «Καθημερινή», που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kathimerini.gr ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος επαναφέρει την πρόταση που είχε καταθέσει, ήδη από το 2011, σημειώνοντας: «Παραμένω συνεπής περισσότερο από ποτέ. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί ισχυρό πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, με αυξημένες αρμοδιότητες κατ’ ελάχιστον από αυτές του Συντάγματος του 1975». «Η άμεση εκλογή του Προέδρου θα προσδώσει κύρος στον θεσμό και στο αξίωμα και στη θεσμική τάξη της χώρας. Ο Πρόεδρος πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και συνεκτικά προς όφελος του έθνους όπου απαιτηθεί, σε αρμονική συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία και το λαό μας», προσθέτει ο ίδιος, θεωρώντας ότι η αναθεώρηση του συντάγματος όχι μόνον είναι επιτακτική ανάγκη αλλά πλέον υπάρχει η «συναντίληψη όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αλλά και της κοινωνίας που απορρέει από μια δύσκολη πορεία 35 ετών, που έφερε στην επιφάνεια δυσλειτουργίες του μεταπολιτευτικού συστήματος». «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται Νέο Καταστατικό Χάρτη. Διότι έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε νέα μεταπολιτευτική περίοδο. Με την τελευταία πράξη του σκηνικού της τελευταίας δεκαετίας, με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην εξουσία, έχει επέλθει σε μεγάλο βαθμό, εκ των πραγμάτων συμφωνία αρχών ως προς τη θέση της χώρας μας στον κόσμο και στην Ευρώπη, πέρα και πάνω από θεμιτές διαφορές και διαφοροποιήσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων», καταλήγει ο έλληνας Επίτροπος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα