Έτινγκερ:Η ΕΕ θα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητές της στην υποδοχή προσφύγων

ΓΚΙΝΤΕΡ ΕΤΙΝΓΚΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ,μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post,σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρήματα από τις χώρες μέλη για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα,ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες θα χρειαστούν πολύ περισσότερα χρήματα για τη συνεισφορά τους στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ιορδανία και στον Λίβανο, αλλά και για τη δημιουργία hotspots στην Ελλάδα και την Ιταλία.«Για το 2016 η ΕΕ χρειάζεται από τις χώρες μέλη 8 – 10 δισ. ευρώ. Από αυτά η Γερμανία θα πρέπει να καταβάλει περισσότερα από το ένα πέμπτο, δηλαδή περίπου δύο δισ. ευρώ» σημείωσε.

Παράλληλα,ο Γκίντερ Έτινγκερη,δήλωσε πως Ευρώπη θα πρέπει να ενισχύσει σημαντικά τις ικανότητές της στην υποδοχή προσφύγων.«Η Ευρώπη πρέπει να διαθέτει την ικανότητα να μπορεί να καταγράφει 10.000 πρόσφυγες την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά,ενώ πρόσθεσε «Γι’ αυτό τον λόγο είναι σωστή (η δημιουργία) hotspots». «Θα πρέπει να υπάρχουν εκεί απ’ όπου γίνεται η είσοδος στην Ευρώπη, όμως αν υπάρξει ανάγκη και στα γερμανο-αυστριακά σύνορα»υπογράμμισε  ο Έτινγκερ.

Επίσης, ο Γερμανός πολιτικός σχολίασε και τη «δεξιά στροφή» που παρατηρείται στην ΕΕ εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι οι «δεξιοί λαϊκιστές κερδίζουν δημοτικότητα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα