Έρχεται η εκταμίευση της δόσης πριν το βρετανικό δημοψήφισμα-«Ναι» και από τη Γερμανία

efcrwΔόθηκε το «πράσινο φως» και από την επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής, η οποία ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.Ειδικότερα,η επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής ψήφισε σήμερα υπέρ της εκταμίευσης της επόμενης δόσης της βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προς την Ελλάδα.

Την απόφαση επιβεβαίωσαν γερμανοί βουλευτές,τονίζοντας ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή δεν είχε αντιρρήσεις για την αποδέσμευση πιστώσεων ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νωρίτερα,στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, το EuroWorking Group έδωσε την έγκριση  για την εκταμίευση εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.

Η εκταμίευση της δόσης αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα,αν και ο Γάλλος επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομικών υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσχοβισί εκτιμούσε χθες ότι η δόση μπορεί να πάρει την τελική έγκριση για εκταμίευση μέχρι και την συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Ιουνίου και πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

Τώρα σειρά παίρνουν τα άλλα τέσσερα κοινοβούλια (Αυστρία, Φινλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία) που πρέπει να ψηφίσουν για την εκταμίευση της δόσης,ενώ στη συνέχεια η  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα δώσει το τελικό πράσινο φως για τη μεταβίβαση του ποσού στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας.Η απόφαση για την εκταμίευση φαίνεται ότι θα επικυρωθεί από το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα