Έρευνα:H αλληλεγγυή νίκησε τον ρατσισμό- Το 84% νιώθει συμπάθεια και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα έρευνας της διαΝΕΟσις για το προσφυγικό που διενήργησε η Public Issue. Το 84% νιώθει συμπάθεια και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες, το 61% επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση κυρίως στην ΕΕ, στην κρίση και στις αραβικές χώρες και μόνο το 19% στην ελληνική κυβέρνηση.lesbos-oi-giagiades-pou-taizoun-to-mwro-prosfugopoulo.w_hr

Στην ίδια έρευνα που δημοσιεύει το Βήμα, μόνο ένας στους πέντε Έλληνες γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των προσφύγων,

Οσον αφορά την απόδοση ευθυνών, το 21% αποδίδει την ευθύνη για την κατάσταση στην ΕΕ, ένα 21% στον πόλεμο και την κρίση στις αραβικές χώρες, το 19% στη σημερινή κυβέρνηση και ένα ακόμα 19% στη Δύση και τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί σημαντικό να παραμείνει η χώρα στη Σένγκεν, έναντι 23% που το θεωρεί μη σημαντικό και ένα 17% που δεν έχει γνώμη.

Το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει θετικά αισθήματα απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, έναντι 29% που απαντά ότι έχει αρνητικά αισθήματα και 2% ουδέτερα.

Πάντως, το 55% απαντά «μάλλον όχι» στην ερώτηση αν θα ήθελε να εγκατασταθούν πρόσφυγες μόνιμα στην Ελλάδα. «Μάλλον ναι» απαντά το 32% και «εξαρτάται» το 12%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα