Έπεσαν οι υπογραφές για τη διάσωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. – Τι αναφέρει ο Σκλαβενίτης

marinopoulos_518_355Τέλος στην αγωνία έστω και προσωρινά μπαίνει για την εταιρεία Μαρινόπουλος και τις τύχες χιλιάδεων εργαζομένων, αλλά και προμηθευτών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που έφτασε κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.
Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της εταιρείας Σκλαβενίτης, των τραπεζών και της Μαρινόπουλος ΑΕ η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της τελευταίας.

Είναι το πρώτο από μία σειρά σημαντικών βημάτων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν έως την πλήρη υλοποίησή του.

Ωστόσο, δίνεται πλέον η δυνατότητα να παρασχεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση από τις τράπεζες και την Σκλαβενίτης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, ιδιαίτερα δε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Η Σκλαβενίτη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Από την πλευρά της, η Μαρινόπουλος ΑΕ χαρακτηρίζει τη σημερινή εξέλιξη σημαντικό σταθμό στη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας. Χαρακτηρίζει την πρόταση της Σκλαβενίτης την πλέον επαρκή καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της η Μαρινόπουλος ΑΕ πλέκει το εγκώμιο της Σκλαβενίτης κάνοντας λόγο για επιχειρηματικό ήθος, άριστες εργασιακές σχέσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα