«Έξω οι φασίστες από την Ξάνθη»: Μαζικό «όχι» στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής

Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο απαντούν μαζικοί φορείς της Ξάνθης στην επαναλειτουργία των γραφείων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη

 

Το συλλαλητήριο  πραγματοποιείται στο κέντρο της Ξάνθης με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

dsc03803-web

dsc03802-web

Καλούσαν,  μεταξύ άλλων, η Νομαρχιακή Επιτροπή και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η ΚΕΕΡΦΑ, το Νομαρχιακό Τομέα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διαδασκαλικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Αποφοίτων ΕΠΑΘ, το Σωματείο Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Ξανθης (ΣΥΠΕΞΑ), η Πολύχρωμη πολυπολιτισμική ομπρέλλα Ξάνθης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

dsc03806-web

Όπως αναφέρει το thraki.com.gr, διμοιρίες των ΜΑΤ και όλη η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, έχουν ήδη λάβει θέση επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, δίπλα απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια.

Απειλές, εξώδικο και… απαίτηση προστασίας από την Αστυνομία από τον υπόδικο χρυσαυγίτη Γ. Λαγό:

 Όπως αναφέρει το xanthi2.gr, Επιστολή, σε έντονο και νομικίστικο ύφος, απέστειλε ο Βουλευτής της ΧΑ Ι. Λαγός, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ενόψει των εγκαινίων των νέων γραφείων του νεοναζιστικού κόμματος στην Ξάνθη.

Στην επιστολή που παραπέμπει σε εξώδικο και ενόψει των αντιδράσεων που προκαλούν τα εγκαίνια και την κινητοποίηση που υπάρχει από σωματεία, συλλογικότητες και κόμματα, απαιτούν από την Αστυνομία – επικαλούμενοι συνταγματικά δικαιώματα…- να φροντίσει ώστε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων της ανεμπόδιστα.

Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει σε απειλητικό τόνο λέγοντας ότι σε αντίθετη κατεύθυνση «θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον των οργάνων και των προϊσταμένων της ΕΛΑΣ καθώς και άλλου υπεύθυνου». Προφανής στόχος της επιστολής είναι ο εκφοβισμός της Αστυνομίας και η λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας προκειμένου να μην γίνουν αισθητές οι σοβαρές αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή εναντίον των νέων γραφείων.

Στην ίδια επιστολή ζητά να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των μελών της του φασιστικού κόμματος στα γραφεία τους κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ. που λειτουργούν για να μην παρεμποδιστεί από «αναρχικά και αριστερίστικα στοιχεία» όπως υποστηρίζει:

Επιρρίπτει ευθύνες για την «περιφρούρηση» στο παρελθόν

Παράλληλα όμως, οι ευθύνες που επιρρίπτει στις αστυνομικές αρχές ότι «δεν έχουν περιφρουρήσει την απρόσκοπτη λειτουργία των γραφείων της» αποτελεί υπαινιγμό για την επαναφορά της μόνιμης αστυνομικής φρουράς που υπήρχε στα προηγούμενα γραφεία, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και είχε αποσυρθεί μετά τις διώξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία  Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013 και μετά από συνεχή επεισόδια και επιθέσεις ταγμάτων εφόδου σε βάρος κυρίως μειονοτικών, περίπου 3.500 χριστιανοί και μουσουλμάνοι είχαν πραγματοποιήσει εντυπωσιακή σε συμμετοχή πορεία εναντίον της δράσης της ΧΑ με αποτέλεσμα να πάψει κάθε δράση της οργάνωσης και να εκκενωθούν τα γραφεία που διέθετε στο κέντρο.

Επίσης μετά τη δολοφονία Φύσσα, με ομόφωνο ψήφισμά του ο Δήμος Ξάνθης έχει χαρακτηρίσει τη Χ.Α. ανεπιθύμητη στην πόλη και δεν της επέτρεψε πρόσφατα, να καταθέσει στεφάνι στα Ελευθέρια της πόλης. Αντιδράσεις για την επίσκεψη Λαγού στην περιοχή υπάρχουν και στην Κομοτηνή, όπου σχεδιάζει επισκέψεις ο υπόδικος βουλευτής της Χ.Α.

Με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η νεολαία του κόμματος ανταποκρίνονται στο ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση την ημέρα των εγκαινίων.

Πηγή:Left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα