Έξι πλοία πλέουν σε Αιγαίο και Μεσόγειο μεταφέροντας όπλα στους τζιχαντιστές

λιξποΤα πλοία έχουν αποπλεύσει σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro από την Τουρκία και είναι γεμάτα όπλα που προορίζονται για τους τζιχαντιστές στην Λιβύη.

Σύμφωνα με την Figaro μονάδες των ευρωπαϊκών και των διεθνών δυνάμεων προσπαθούν να εντοπίσουν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, τα 6 φορτηγά – πλοία τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τουρκία στα μέσα Μαϊου.

Οι πληροφορίες που έχουν μεταφέρει στις ευρωπαϊκες δυνάμεις οι μυστικοί τους πράκτορες ευρωπαϊκών αναφέρουν ότι τρία από αυτά έχουν σημαία Παναμά και τα υπόλοιπα είναι υπό σημαία Τουρκίας, Βολιβίας, Λιβερίας, Τανζανίας και των νησιών Κομόρες.

«Η αποστολή μας είναι ο εντοπισμός και η ακινητοποίηση των πλοίων πριν φθάσουν στις ακτές της Λιβύης. Δεν κατάφεραν να περάσουν ούτε από τη διώρυγα του Σουέζ, ούτε από το Γιβραλτάρ. Θα τα είχαμε εντοπίσει. Κάνουν βόλτες στη Μεσόγειο. Είναι πολύ δύσκολο να τους εντοπίσουμε καθώς, μετά την αναχώρησή τους από την Τουρκία, μάλλον διέκοψαν το GPS. Έτσι, ούτε οι δορυφόροι που βρίσκονται από πάνω τους δεν μπορούν να τα εντοπίσουν», ανέφερε στη Le Figaro πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

πηγη: Le Figaro/newsit

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα