Έντονες κόντρες στο Ποτάμι

theodorakis708_33Η συνέντευξη του Χ. Θεοχάρη προκάλεσε αναταράξεις στο εσωτερικό του «Ποταμιού». Ο βουλευτής καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει πρωτοβουλίες για την διεύρυνση σε διαφορετική περίπτωση το Ποτάμι θα κινδυνεύσει να μην μπει στην βουλή.

«Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γρηγόρη Ψαριανού ο οποίος μιλώντας στο Mega είπε «τι είναι Ιφιγένεια ο Σταύρος; Δεν καταλαβαίνω» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «εννοεί μάλλον με τον ίδιο όχι με άλλον. Για να λέει κάποιος ότι πρέπει κάποιος να θυσιαστεί για να προχωρήσουμε, κάτι τέτοιο σκέφτομαι πρώτα. Στο Ποτάμι δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, άλλα θέμα πολιτικών επιλογών. Δεν είναι ένας χώρος αυτιστικός, ένα μαγαζάκι που κοιτάζει πως θα διασωθεί».

Ο κ. Θεοχάρης βλέποντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε  η συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα με ανάρτηση του στο twitter επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.

Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια συστράτευσης πολιτών από τις παραγωγικές τάξεις με το Ποτάμι προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα.

«Ο Χάρης όπως μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσάς είναι στο Ποτάμι, και στη γραμμή που έχει χαράξει το Ποτάμι. Που λέει ότι: Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούργιου. Θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί κόσμος –άνθρωποι που δημιουργούν, άνθρωποι καθημερινοί, αλλά και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει- και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Θεοχάρης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Το με ποιους θα συνεργαστείς για να αλλάξεις κάτι προϋποθέτει ότι έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξεις. Οι συνεργασίες δεν γίνονται για να εξασφαλίσει ο Θεοδωράκης, ο Θεοχάρης, η Γεννηματά, ή ο οποιοσδήποτε βουλευτής τη θέση του στο μέλλον. Οι συνεργασίες γίνονται για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Εάν δούμε λοιπόν, ότι συμφωνούμε στο πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, ας πάμε σε συνεργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο πριν από τα άλογα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφορικά με τις συνεργασίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα