Ένταση στην Ε ΔΟΥ Θεσσαλονίκης για πλειστηριασμό ακινήτου

550_334_551457Διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με αφορμή, μεταξύ άλλων, και τον πλειστηριασμό της «πρώτης» και «μοναδικής», όπως κατήγγειλαν, κατοικίας μίας 63χρονης στις Συκιές Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μέλη του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» στα γραφεία της Ε’ ΔΟΥ (στην οδό Κρυστάλλη 4).

Τελικά, ο πλειστηριασμός δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως ενημερώθηκε μέσω του δικηγόρου της και η ίδια η 63χρονη, η οποία δεν παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία, η αίτηση ανακοπής που είχε υποβάλλει για τον πλειστηριασμό του ακινήτου της έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Πρόκειται για ένα σπίτι, εμβαδού 61 τμ, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό για οφειλές, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, για διάφορες φορολογικές παραβάσεις, ύψους ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ, μίας εταιρίας οικοδομικών εργασιών που είναι στο όνομα της 63χρονης.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι αίτημά τους είναι να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο ή προς τις τράπεζες και ζήτησαν να νομοθετηθεί η «πλήρης απαλλαγή» από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στα γραφεία και επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την προϊσταμένη της εφορίας, η οποία, ωστόσο, προσφέρθηκε να δεχτεί μόνο εκπροσώπους τους στο γραφείο της και κατόπιν αυτού διαμαρτυρήθηκαν και αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα