Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας (Βίντεο)

ksenodoixoipalliloi-708Γρήγορα κλιμακώθηκε η ένταση στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί, και καθώς οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας, υπήρξε συμπλοκή με τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να πέσει… ξύλο.

Οι συγκεντρωμένοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι όποιος κάνει αίτηση συνταξιοδότησης από το 2016 και μετά θα λάβει μειωμένο εφάπαξ. Και μάλιστα θα το πάρει όχι αμέσως, αλλά ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα με τη χορήγηση της σύνταξής του.

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012. Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως υποστηρίζουν, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι 9 μήνες.

Η ένταση προκλήθηκε καθώς οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν μια αντιπροσωπεία τους να μπει στο κτίριο για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης». Αυτή τη στιγμή με τα ρολά του υπουργείου κατεβασμένα και τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν συναντηθούν με τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Τάσο Πετρόπουλο αρνούμενοι να συναντήσουν τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος τους ενημέρωσε ότι θα τους δεχτεί.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα