Ένοπλη επίθεση σε κλαμπ στο Μεξικό

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε σε νυχτερινό κλαμπ της Πλάγια ντε Καρμέν στο Μεξικό, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τρία από τα θύματα είναι αλλοδαποί, σύμφωνα με την Κριστίνα Τόρες, τη δήμαρχο του Σολιδαριδάδ, της περιοχής όπου βρίσκεται η δημοφιλής παραλία.

«Προς το παρόν, μας ενημέρωσαν ότι ένα πρόσωπο άνοιξε πυρ» πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές επικοινωνούν αυτήν την στιγμή με τα προξενεία των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κολομβίας για να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τους υπηκόους τους.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής BPM, στο οποίο παρίστανται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ένοπλος άντρας πυροβόλησε στο εσωτερικό του κλαμπ από ένα παράθυρο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη ντισκοτέκ Blue Parrot, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση.

Στις πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται πανικόβλητοι τουρίστες να τρέχουν έξω από το νυχτερινό κέντρο.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν ότι τρεις φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, επιβεβαιώνοντας ότι ένας ένοπλος άνοιξε πυρ.

Το Πλάγια ντελ Κάρμεν βρίσκεται σε απόσταση 68 χιλιομέτρων από το Κανκούν. Εκεί συχνάζουν Αμερικανοί αλλά και Ευρωπαίοι τουρίστες. Η περιοχή βρίσκεται στο έλεος των εμπόρων ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα