Ένας χρόνος επαναλειτουργίας της ΕΡΤ – Συνέντευξη τύπου στο ραδιομέγαρο

ertΣτη «νέα» ΕΡΤ, σύμφωνα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναβίωσαν οι σχέσεις εργασίας 2.100 εργαζομένων με παράλληλη επαναλειτουργία όλων των δομών της καταργηθείσας ΕΡΤ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το νέο επιχειρησιακό σχήμα δεν διέθετε ΑΦΜ, στερώντας τη δυνατότητα είσπραξης εσόδων, και για τον λόγο αυτό η διοίκηση προχώρησε σε αποτίμηση των ακινήτων και απογραφή του εξοπλισμού της ΕΡΤ που είχε περιέλθει στη νέα εταιρεία, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Όλοι οι διευθυντές μίλησαν και ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι με μεγάλο κόπο κράτησαν ζωντανή την ελπίδα τα δύο χρόνια του «μαύρου» και μετά την αποφράδα ημέρα της 11ης Ιουνίου 2015 έστησαν ξανά στα πόδια της τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
************

Συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ δόθηκε σήμερα στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάμπης Ταγματάρχης, παρουσίασε έναν-έναν τους διευθυντές της διοίκησης, των οικονομικών υπηρεσιών, της ενημέρωσης και του αθλητισμού, του γενικού προγράμματος, της ραδιοφωνίας, της ΕΡΤ 3, της διεύθυνσης τεχνολογίας και νέων μέσων, της διεύθυνσης εταιρικής επικοινωνίας και των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ.

Στη «νέα» ΕΡΤ, σύμφωνα με την ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναβίωσαν οι σχέσεις εργασίας 2.100 εργαζομένων με παράλληλη επαναλειτουργία όλων των δομών της καταργηθείσας ΕΡΤ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι το νέο επιχειρησιακό σχήμα δεν διέθετε ΑΦΜ, στερώντας τη δυνατότητα είσπραξης εσόδων, και για τον λόγο αυτό η διοίκηση προχώρησε σε αποτίμηση των ακινήτων και απογραφή του εξοπλισμού της ΕΡΤ που είχε περιέλθει στη νέα εταιρεία, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Όλοι οι διευθυντές μίλησαν και ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι με μεγάλο κόπο κράτησαν ζωντανή την ελπίδα τα δύο χρόνια του «μαύρου» και μετά την αποφράδα ημέρα της 11ης Ιουνίου 2015 έστησαν ξανά στα πόδια της τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι αρμόδιοι της ενημέρωσης μίλησαν για το «δύσκολο έργο επαναλειτουργίας της μηχανής σε εντατικούς ρυθμούς» με συνεχή ενημέρωση, η οποία ξεκινά από τις έξι το πρωί έως τη μία τα μεσάνυχτα, ενώ ο διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων είπε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση καλύπτει όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, από τις πιο εμπορικές εκδηλώσεις όπως το Τσαμπιονς Λιγκ έως ερασιτεχνικές ομάδες, προσθέτοντας ότι όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού θα βρίσκονται στους δέκτες της ΕΡΤ.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις παραγωγές, στη χρηματοδότηση ταινιών, στη μαγνητοσκόπηση σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων (Επίδαυρος, Ηρώδειο κλπ), στη δημιουργία νέων ζωνών προγράμματος πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς και στα ειδικά προγράμματα για ΑΜΕΑ. Από τον χώρο του ραδιοφώνου, έγινε αναφορά στην έμπρακτη βοήθεια στο τεράστιο θέμα του προσφυγικού, από τη μετάδοση εκπομπών στη Μυτιλήνη και στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι τη συλλογή αγαθών προς όσους αναζήτησαν ένα καλύτερο αύριο στην πατρίδα μας. Τέλος, έγινε λόγος για τις δράσεις εξωστρέφειας – όπως ο μουσικός διαγωνισμός yourband@ert, ο διαγωνισμός μαθητικών βίντεο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα» και το free zone, με τα νέα μέσα να δίνουν βήμα σε δράσεις της κοινωνίας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα συμβούλια κοινωνικού ελέγχου της ΕΡΤ, στα οποία θα μετέχουν και απλοί πολίτες, οι χορηγίες επικοινωνίας σε θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, εικαστικές εκθέσεις, κοινωνικές-πολιτιστικές δράσεις, συνέδρια και θεσμικούς φορείς, οι ξεναγήσεις και οι διεθνείς συνέργειες, όπως το μνημόνιο συνεργασίας με το γαλλικό κανάλι TV5, καθώς οι διμερείς συμφωνίες που θα υπογράψει η ΕΡΤ με την κινεζική, ρωσική, τουρκική και αιγυπτιακή δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, μίλησε, όχι μόνο για τον πρώτο χρόνο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και για το όραμα και τη στόχευση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Απαντώντας σε αιχμή του εκπροσώπου της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη για το καθεστώς λειτουργίας και τα εργασιακά, ο κ. Τσακνής δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα φέρει άμεσα ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ και την τακτοποίηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα