Έκτακτη επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για τη Συρία

afp-7024622b536664ccb025c2f14690a69db0cb75ae1Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς και αι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να διευθετηθεί η συριακή κρίση, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι συνομιλίες με επίκεντρο τη Συρία ήταν εποικοδομητικές, επισήμανε το Κρεμλίνο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, όπως επίσης μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών, με στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.

“Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Συμφώνησαν, συγκεκριμένα, τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των ρωσικών και τουρκικών υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί ο συντονισμός των προσπαθειών στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας” επισήμανε η ρωσική προεδρία.

Επιπλέον, οι δύο πρόεδροι “συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα αναφορικά με την πολιτική και οικονομικό- εμπορική συνεργασία Ρωσίας- Τουρκίας, περιλαμβανομένων επικείμενων διμερών επαφών σε διάφορα επίπεδα” τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Την ίδια ώρα, πηγές από το γραφείο του Τούρκου προέδρου έκαναν γνωστό ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του συνομίλησαν σχετικά με τη συριακή σύρραξη και τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι η επιχείρηση που εξαπέλυσε η Άγκυρα τον Αύγουστο με στόχο να διώξει τους από τα σύνορά της τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί απόδειξη της αποφασιστικότητας της Άγκυρας στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι, τόνισαν οι πηγές.

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα