Έκτακτη επίσκεψη Τόμσεν στο Βερολίνο για το ελληνικό πρόγραμμα

tomsen-episfalis-i-eksodos-tis-elladas-stis-agores_4.w_lΈκτακτη επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι, η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο τρίτο Μνημόνιο, σύμφωνα πάντα με την SZ

Η επίσκεψη του κ. Τόμσεν στο Βερολίνο έρχεται στον απόηχο της διαρροής του διαλόγου με την Ντέλια Βελκουλέσκου, όπου οι δύο ανώτεροι αξιωματούχοι του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναφέρονται στο ενδεχόμενο άσκησης πίεσης στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ώστε το Βερολίνο να δεχτεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόμσεν αναφέρει ότι η κ. Μέρκελ θα πρέπει να κληθεί να αποφασίσει ανάμεσα στην ελάφρυνση του χρέους ή την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρά πολιτικά προβλήματα για την καγκελάριο στο εσωτερικό μέτωπο.

Πολλοί σύμμαχοι της καγκελαρίου στην κάτω Βουλή έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα ψηφίσουν νέα βοήθεια για την Ελλάδα χωρίς την εποπτεία του Ταμείου.

Έως τώρα η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφύγει να προβεί σε κάποιο σχόλιο πάνω στην πολύκροτη διαρροή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα