Έκτακτα μέτρα στη Γαλλία

images (1)

– Έλεγχοι στα σύνορα
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αποφάσισε την άμεση αποκατάσταση των ελέγχων στα σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηλυσίων και όχι το κλείσιμο, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η προεδρία.
Η αποκατάσταση των συνοριακών ελέγχων ήταν ήδη αποφασισμένη και επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή για ένα μήνα, στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων,  ενόψει της Συνόδου για το Κλίμα, που ήταν προγραμματισμένη από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου. Στη Σύνοδο αναμένεται να πάρουν μέρος 195 επίσημες αντιπροσωπείες.

– «Λευκό σχέδιο» στα νοσοκομεία
Τίθεται σε εφαρμογή το «λευκό σχέδιο» για όλα τα δημόσια νοσοκομεία στο Παρίσι, τα οποία, μαζί με όλες τις υπηρεσίες υγείας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

– Σχολεία, μεταφορές και δημόσιες εκδηλώσεις
Το σύνολο των σχολικών και πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας του Παρισιού θα παραμείνουν κλειστά το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας.
Επιπλέον, όλες οι σχολικές εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο αναβάλλονται, εξαιτίας των ελέγχων στα σύνορα.
Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

– Μέσα μαζικής μεταφοράς
Έκτακτες ρυθμίσεις επηρεάζουν και τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς. Γραμμές του μετρό τίθενται εκτός λειτουργίας, ενώ χειρόφρενο μπαίνει στα Τρένα Υψηλής Ταχύτητας (TGV).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα