Έκρηξη στο Μανχάταν-Τουλάχιστον 29 τραυματίες(Βίντεο)

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν πως οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η έκρηξη να οφείλεται σε διαρροή αερίου αλλά απέφυγαν να τη χαρακτηρίσουν βομβιστική επίθεση και αρνήθηκαν να πουν επακριβώς τι πιστεύουν ότι μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη.

 

Η έκρηξη συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου (4 τα ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδος).


 

Σε μαρτυρίες γίνεται λόγος για ιδιαίτερα ηχηρή έκρηξη και κόσμο ο οποίος έτρεχε πανικόβλητος.Σύμφωνα με την αστυνομία η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το κατάστημα King David Gallery στην 23η οδό ανάμεσα στην 6η και 7η λεωφόρο που ειδικεύεται στην εσωτερικη διακόσμηση με υαλικά και καθρέφτες.

Το Τσέλσι, μία από τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες του Μανχάταν, συγκεντρώνει κόσμο τα σαββατοκύριακα, καθώς εκεί βρίσκονται πολλά μπαρ και εστιατόρια.Σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για έκρηξη σε κάδο απορριμάτων, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε παρακείμενο κτήριο.

Το Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ερευνά την υπόθεση «ανέβασε» στο Twitter φωτογραφία από τον κατεστραμμένο κάδο απορριμάτων.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ειδικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Twitter ότι «πιθανός δεύτερος μηχανισμός έχει εντοπιστεί» στην ίδια ευρύτερη περιοχή.

Το CNN μετέδωσε ότι πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πιστεύουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.
531beb50ffb32d08756e6462c037c8e1-630x420

manx00

manx5-1

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα