Έκκληση Τουσκ στους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

touskΟ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε σήμερα έκκληση και κάλεσμα στους βρετανούς ψηφοφόρους, να επιλέξουν στο δημοψήφισμα της Πέμπτης να παραμείνουν στην ΕΕ, τονίζοντας πως το Brexit θα εξασθενούσε όχι απλώς την Ευρώπη, αλλά τον δυτικό κόσμο.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους βρετανους πολίτες εκ μέρους, είμαι βέβαιος γι’ αυτό, σχεδόν όλων των Ευρωπαίων και των ευρωπαίων ηγετών: Μείνετε μαζί μας», δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην Πορτογαλία ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας. «Χωρίς εσάς, θα καταστεί ασθενέστερη όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ολόκληρη η δυτική κοινότητα. Μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ολοένα και πιο δύσκολες προκλήσεις του μέλλοντος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τουσκ θα προεδρεύσει της επόμενης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωση την Τρίτη και Τετάρτη της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όταν θα συζητήσουν πώς θα απαντήσουν στην ψήφο των Βρετανών να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

«Με κανέναν τρόπο δεν υποβαθμίζουμε τα οικονομικά κόστη που θα συνοδεύσουν το Brexit», δήλωσε. «Δεν έχω ωστόσο αμφιβολία ότι είμαστε ήδη προετοιμασμένοι για την ημέρα μετά το δημοψήφισμα».

Και πρόσθεσε: «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να εξετάσουμε επισταμένα το μέλλον της Ένωσης…Θα ήμασταν ανόητοι αν αγνοούσαμε ένα τέτοιο προειδοποιητικό σήμα όπως το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν κι άλλα σήματα δυσαρέσκειας από την Ένωση που έρχονται απ’ όλη την Ευρώπη, όχι μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα