Έκκληση Ολάντ να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις ενόψει Euro

ξηξκη«Υπάρχει κάποια στιγμή κατά την οποία, σύμφωνα με μια διάσημη ρήση, πρέπει να ξέρεις να σταματάς μια απεργία», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη στην εφημερίδα La Voix du Nord, που θα δημοσιευθεί την Τρίτη.

Τον Ιούνιο του 1936, όταν ανέβηκε στην εξουσία το Λαϊκό Μέτωπο, ένας συνασπισμός αριστερών κομμάτων, ο Μορίς Τορέζ, ο τότε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, δήλωσε ότι «Θα πρέπει να ξέρουμε πότε να σταματάμε μια απεργία, αφού έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα», όπως ήταν η εβδομάδα 40 ωρών εργασίας και η 15μερη άδεια μετ’ αποδοχών.

Η κυβέρνηση έδειξε τη θέλησή της για διάλογο, τόνισε ο Ολάντ, κυρίως με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τις οδικές μεταφορές, την πολιτική αεροπορία και τους σιδηροδρόμους. Παράλληλα έκανε έκκληση να σταματήσουν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις, ενόψει του Euro 2016, που ξεκινά στη Γαλλία σε τέσσερις ημέρες.

«Οι εργατικές κινητοποιήσεις προκαλούν δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες μας και δίνουν μια εικόνα της Γαλλίας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, ενώ η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός του κόσμου», τόνισε ο Ολάντ, ζητώντας από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος αυτού του σημαντικού γεγονότος, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να επωφεληθούμε με τον καλύτερο τρόπο για την οικονομία μας. Ολα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω μας», υπογράμμισε, αναφερόμενος στο Euro 2016.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα