Έγκριση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

αρχείο λήψης (1)

Ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 370 ψήφους υπέρ, 134 κατά και 52 αποχές την πρόταση της Κομισιόν για τη μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων, που αιτούνται άσυλο, από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Η ψηφοφορία έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, βάσει του άρθρου 154 του Κανονισμού. Οι μηχανισμοί επείγουσας μετεγκατάστασης πρέπει να εγκριθούν από το Συμβούλιο, με ειδική πλειοψηφία.

Όλα αυτά, στον απόηχο των επεισοδίων στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας και των 29 συλλήψεων, στις οποίες προέβη η ουγγρική αστυνομία.

Συγκεκριμένα,η ουγγρική αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με πρόσφυγες, οι οποίοι πάσχιζαν να περάσουν τα σφραγισμένα σύνορά της χώρας με τη Σερβία. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος ειδικές αστυνομικές δυνάμεις και θωρακισμένα οχήματα, που αναπτύχθηκαν κατά μήκος των κλειστών συνόρων με τη Σερβία. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και… πολύμορφης βίας.  Πρόσφυγες έριχναν εναντίον της πέτρες.

Η κυβέρνηση της Σερβίας κατηγόρησε την Ουγγαρία για βάναυση και «μη-ευρωπαϊκή» συμπεριφορά, ζητώντας από την Ε.Ε. να επέμβει.
Ο φράχτης ύψους 3,5 μέτρων που έχει κατασκευάσει η Ουγγαρία, κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, προγραμματίζεται να επεκταθεί και στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα