Έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις

Μία έγκαιρη συμφωνία για το ζήτημα του χρέους, ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών
ÁÈÇÍÁ - ÏÑÊÙÌÏÓÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÅÕÊË. ÔÓÁÊÁËÙÔÏÕ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Η συνάντηση, στην οποία βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι δύο υπουργοί έκανα σαφές, μεταξύ άλλων, ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος, σημείωσε ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα