Άφιξη του πλοίου της ειρήνης στον Πειραιά τη Δευτέρα

unnamed

Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης – ΠΑΔΟΠ σε συνεργασία με την ΜΚΟ Peace Boat , παραχώρησε χθές 24-9-2015 συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό κέντρο Αθήνας,με θέμα την άφιξη του Πλοίου της Ειρήνης στο λιμάνι του Πειραιά, στις 28 Σεπτεμβρίου.

Αυτό είναι το 88ο   Παγκόσμιο ταξίδι (GlobalVoyage) του Πλοίου της Ειρήνης, το οποίο φέτος παραπέμπει στην επέτειο των  70 χρόνων από το ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και στα 70 χρόνια της ίδρυσης του ΟΗΕ.

Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΠΑΔΟΠ Πάνος Τριγάζης, ο οποίος εξήγησε τη σημασία της άφιξης του Πλοίου της Ειρήνης ιδιαίτερα στη χώρα μας και στη  Μεσόγειο, η οποία, όπως υπογράμμισε,  θα πρέπει να πάψει να είναι υγρός τάφος για χιλιάδες ψυχές,εξαιτίας των πολέμων που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης Peace Boat, Κάρεν Χάλοους, διευκρίνησε πως η οργάνωση δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα που σχετίζονται με το πρόβλημα των πυρηνικών ή  των πολέμων και της βίας.Το περιεχόμενο της δράσης του Πλοίου της Ειρήνης εμπεριέχει και  θέματα όπως η εξάλειψη της φτώχειας στον κόσμο , θέματα για το περιβάλλον,καθώς και άλλα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Τέλος, ο Ανρι Κασόγκο  εκ μέρους του Ιδρύματος Πατρίς Λουλούμπα (Κογκό),αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγριότητα με την οποία αντιμετώπισε η Δύση την  Αφρικανική Ήπειρο και τους λαούς της ανά τους αιώνες ενώ απολάμβανε τα οικονομικά οφέλη από  την εκμετάλλευση των πρώτων υλών της.

Ανακοινώθηκε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου,το Πλοίο της Ειρήνης πρόκειται να εισέλθει στη Μεσόγειο και στις 28  Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα καταπλεύσει στον Πειραιά όπου και θα λάβει μέρος εκδήλωση με θέμα ”Ειρήνη και αλληλεγγύη στη Μεσόγειο”.

Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 11 00 το πρωί στην πύλη Ε-13 στο λιμάνι του Πειραιά θα πάρει μέρος η ελληνική αντιπροσωπία του ΠΑΔΟΠ,  η οποία θα και συμπλεύσει στη συνέχεια μέχρι και την Βενετία, που είναι ο επόμενος σταθμός του πλοίου. Στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης θα αποδοθεί φόρος τιμής στο σημείο δολοφονίας του αντιφασίστα Παυλου Φύσσα.

Έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν ο υπουργός Ναυτιλίας Θεοδωρής Δρίτσας,ο Δήμαρχος του Πειραιά κ.Μόραλης, καθώς και άνθρωποι των κινημάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα