Άρχισαν κοινές επιδρομές Ρωσίας-Τουρκίας κατά Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Ρωσικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν για πρώτη φορά την Τετάρτη κοινή επιχείρηση εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι στόχος της επιχείρησης ήταν οι «τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, στην επαρχία του Χαλεπίου.

Συνολικά επλήγησαν 36 εγκαταστάσεις, δήλωσε ο ίδιος διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της συριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, στην επιχείρηση μετείχαν εννέα ρωσικά αεροσκάφη (Su-24M, Su-25 και Su-34) και οκτώ τουρκικά, εκ των οποίων τέσσερα F-16 και ισάριθμα F-4.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επίσης επιχειρήσεις υποστήριξης των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.

Υποστηρίζουν εξάλλου και την επίθεση του συριακού στρατού κοντά στην Παλμύρα, όπου ο Ρουντσκόι προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές ίσως να σχεδιάζουν να ανατινάξουν κάποια από τα ιστορικά μνημεία της αρχαίας πόλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα