Άνοδος του ακροδεξιού κόμματος στην Γερμανία μετά τα κρούσματα ισλαμιστικής βίας

2014274Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για την “Bild am Sonntag”, η AfD κερδίζει δύο μονάδες και βρίσκεται στο 12%, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 35% και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο 23%. Από μία μονάδα χάνουν η Αριστερά, που περιορίζεται στο 9% και οι Πράσινοι, που πέφτουν στο 11%. Σταθερά στο όριο εισόδου στην Βουλή (5%) παραμένουν οι Φιλελεύθεροι.

Ενδεικτικό της τάσης που διαμορφώνεται είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις επιθέσεις σε επιβάτες τρένου στο Βίρτσμπουργκ και έξω από μουσικό φεστιβάλ στο ‘Ανσμπαχ, το κόμμα ενέγραψε 933 νέα μέλη, φθάνοντας τα 24.000 μέλη σε ολόκληρη τη χώρα, τον μεγαλύτερο αριθμό μέχρι τώρα.

“Όσο χειρότερη η τρομοκρατία, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά στην Bild ο Πρόεδρος του κόμματος Γιεργκ Μόιτχεν και τόνισε ότι, όσο χειρότερα εξελίσσονται τα θέματα τρομοκρατίας και ασύλου, τόσο πιο ξεκάθαρο καθίσταται το γεγονός ότι η Άγγελα Μέρκελ δεν έχει τις λύσεις και τόσο περισσότεροι έρχονται σε μας. “Η AfD ήταν το μόνο κόμμα που αναγνώρισε από την αρχή το πρόβλημα”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα