Στόχος της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς η Γ.Τσατάνη(Βίντεο+Φώτο)

%cf%83%cf%80%cf%86H «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια. Οπως διευκρινίζεται στην ανάληψη που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia στόχος ήταν η κατοικία της Εισαγγελέως Εφετών Γ. Τσατάνη, ενώ στην συνέχεια η οργάνωση αναφέρει ότι «πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές ωστόσο δεν πρόκειται να περιοριστεί μελλοντικά σε αυτό».

Εξηγώντας τους δύο λόγους της επίθεσης οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αναφέρουν ότι η Εισαγγελέας «αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας» αλλά και «τη συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων της οργάνωσης».

«Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την επίθεση στην Τσατάνη με κείμενο στο Athens Indymedia την 25η Ιουνίου 2016 αναφέροντας πως «από εδώ και πέρα η οργάνωση εγκαταλείπει τα συμβολικά χτυπήματα και θα χτυπάει με όλη την δύναμη πυρός της την δικαστική εξουσία που στραγγαλίζει την ελευθερία μας».

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 22:45 την Τετάρτη στον αριθμό 112 της οδού Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, έξω από το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη».

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο Zougla.gr. και στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 22:15 και 22:20 με χρονικό όριο 30 και 25 λεπτά αντίστοιχα.

Ο μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος και είχε τοποθετηθεί σε μία μπλε πλαστική τσάντα στο πεζοδρόμιο, ανάμεσα σε αυτοκίνητο αστυνομικού, που υπηρετεί στο ΑΤ Εξαρχείων και ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αντιτρομοκρατική, και στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο συνήγορος της κ. Τσατάνη Θέμης Σοφός κατήγγειλε την αποδυνάμωση της φύλαξης της, παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε ζητήσει ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλειά της.

«Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η κυρία Εισαγγελέας, γιατί το σημείο της έκρηξης στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια στον πρώτο όροφο στην πρόσοψη της οδού Ιπποκράτους. Δεν θέλει ούτε καν έμπειρο μάτι για να καταλάβει κανείς ότι στόχος ήταν η κ. Τσατάνη» δήλωσε  ο κ. Σοφός και πρόσθεσε πως «αν δει κανείς την είσοδο της πολυκατοικίας και τα γύρω αυτοκίνητα και τα διαμερίσματα στον πρώτο όροφο στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το σπίτι της κ. Τσατάνη θα καταλάβετε ότι στόχος ήταν εκείνη».

Στο ερώτημα εάν είχαν υπάρξει προειδοποιητικές απειλές εναντίον της κ. Τσατάνη ο συνήγορός της δήλωσε ότι «η ίδια είχε γνωστοποιήσει στην υπηρεσία τις σοβαρές ενδείξεις που είχε για την επίθεση σε βάρος της και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να διατηρηθεί η φύλαξη που είχε επί έξι έτη από δύο αστυνομικούς και ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας».

Μάλιστα η ίδια η κ. Τσατάνη είχε καταθέσει ένσταση για το γεγονός ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί και το αυτοκίνητο που της είχαν αφαιρεθεί αναμένεται άμεσα να της επιστραφούν.

Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε ένας κρατήρας ενώ προκλήθηκαν φθορές στο ΙΧ του αστυνομικού, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει η κ. Τσατάνη καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα και αυτοκίνητα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάληψη ευθύνης:

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων.

Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της.

Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ’ τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ’ τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.

Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας.

Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ’ τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών.

Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους.

Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.

Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I..

Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις».

Θα επανέλθουμε…

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Οι εισαγγελείς δεν τρομοκρατούνται

Η Ένωση Εισαγγελέων «τονίζει προς τους εμπνευστές του και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες βίαιες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές εγκληματικές συμπεριφορές».

Παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

Με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Τσατάνη και ζητούν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

ΝΔ: Η κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου

«Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης – που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως πρόκειται για επίθεση η οποία συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις.

«H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση
«Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: Ερωτηματικά δημιουργεί η προκήρυξη
Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση εναντίον της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη, με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει ότι «τόσο η βομβιστική επίθεση, όσο και η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης, με αναφορές στην κατάσταση της Δικαιοσύνης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τους εμπνευστές αυτής της ενέργειας και τις επιδιώξεις τους».

Ποτάμι: Η κυβέρνηση να προασπίσει τη λειτουργία των θεσμών

«Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της», σχολιάζει από την πλευρά του το Ποτάμι.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο τη Αθήνας με στόχο μια εισαγγελέα είναι εύλογο να προκαλεί σε όλη την κοινωνία έντονη ανησυχία. Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της. Οι δικαστές όμως δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών. Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να βάλει τις σωστές προτεραιότητες και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία των θεσμών.

 

Έκρηξη στην Ιπποκράτους - Αντιτρομοκρατική.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αστυνομία - ΕΛΑΣ.

Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους - Αστυνομία.

Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

SOOC / Andrea Bonetti

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

SOOC / Andrea Bonetti

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

SOOC / Andrea Bonetti

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους - Αντιτρομοκρατική.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους - Αντιτρομοκρατική.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έκρηξη στην Ιπποκράτους - Αστυνομία.

NAFTEMPORIKI.GR

Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

SOOC / Andrea Bonetti
Έκρηξη στην Ιπποκράτους.

Το σημείο της έκρηξης από το Google

 

Δείτε εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού της μετά την έκρηξη(Πηγή:parapolitika.gr)

 

Πηγή φωτογραφιώn newsit :

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα