Π.Καμμένος:Οι Έλληνες περιμένουν ο πολιτικός κόσμος να αναλάβει τις ευθύνες του

kammenos«Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουμε την απλή αναλογική και το άρθρο που δίνει δικαίωμα ψήφου στα νέα παιδιά», είπε ο κ. Καμμένος , τονίζοντας ότι δεν αποτελεί επιχείρημα η άποψη ότι «οι σταθερές κυβερνήσεις απαιτούν μεγάλα κόμματα».
«Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της απλής αναλογικής», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εταίρος, ενώ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ την ψήφου στους 17χρονους, υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα «να δώσουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να πάρει στα χέρια τις αποφάσεις για το μέλλον».
Ο Πάνος Καμμένος έθεσε και ζήτημα συνταγματικής αναθεώρησης, σημειώνοντας πως «την ίδια στιγμή που μιλάμε για τον εκλογικό νόμο πρέπει να ανοίξουμε τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση».
Επιπλέον, ζήτησε την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, αλλά και την ανάθεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να τεθεί όριο στη θητεία των βουλευτών, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δε μπορεί να είμαστε αιώνιοι βουλευτές».
«Με στεναχωρεί να ακούω βουλευτές να λένε ότι όποιος ψηφίσει τον εκλογικό νόμο δεν έχει στον ήλιο μοίρα», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες περιμένουν ο πολιτικός κόσμος να αναλάβει τις ευθύνες του».
«Οι ΑΝΕΛ είμαστε έτοιμοι και θα συμβάλουμε στη συζήτηση, χωρίς να θέτω στους βουλευτές την κομματική πειθαρχία», είπε, ακόμα ο κυβερνητικός εταίρος.
«Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουμε την απλή αναλογική και το άρθρο που δίνει δικαίωμα ψήφου στα νέα παιδιά», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Καμμένος, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Νωρίτερα είχε τονίσει πως η χώρα είναι η μόνη δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και ότι η οικονομική σταθερότητα έρχεται.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα