«Πυρά» Β. Λεβέντη κατά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

o-proedros-tis-enosis-kentroon-basilis-lebentisΈντονες επικρίσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους στο ζήτημα του εκλογικού νόμου διατύπωσε από βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Τη Ν.Δ. την αντιλαμβάνομαι … εχουν γαλουγηθεί με την ενισχυμένη αναλογική ,μιλούν για κυβερνησιμότητα, για δώρα (σ.σ. μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα) και ενσπείρουν φοβικά σύνδρομα ότι θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη, είπε ο κ. Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανώριμο και αμετανόητο.
Δεν θα έχουμε ακυβερνησία, απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ., πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο εκλογικός νόμος είναι «βόμβα» για την ίδια τη Ν.Δ., όχι για τη Δημοκρατία.
Στρέφοντας τα βέλη του στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: Δεν αντιλαμβάνομαι τα κόμματα που βάλανε την απλή αναλογική στην ιδρυτική τους διακήρυξη όπως το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν δικαιολογία για να μην ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, λένε ασυνάρτητα πράγματα, προβάλλουν δευτερεύοντα πράγματα, σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι το πρωτεύον είναι η κατάργηση του μπόνους.
Τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται θέσεις που είναι θεμελιακές για τη δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος προσωπικά στην κ. Φώφη Γεννηματά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε να φύγουμε από το ανάθεμα των κυβερνήσεων των μονοκομματικών και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας.
Παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι «δεκανίκι του Τσίπρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα