Θεοδωράκης: Τα λεφτά πάνε στο πελατειακό κράτος αντί στη νέα γενιά

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις σπατάλες του κράτους αλλά και την διαχείριση της κρίσης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, σχολίασε με δηκτικό τρόπο το πρόσφατο ταξίδι Καμμένου στο Καστελόριζο: «Περίμενα να λουφάξει ο Καμμένος για την εκδρομή  Χρυσαυγιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο. Επιμένει αντιθέτως να υπερηφανεύεται για την εκδρομή».

Μετά από αυτήν την αναφορά ο κ. Θεοδωράκης έψεξε την κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία της χώρας, αλλά και την πρόσφατη παροχολογία Τσίπρα. Χρωστάτε λεφτά και στους ανέργους κύριε Τσίπρα. Στους κατεστραμμένους του ιδιωτικού τομέα. Στους μακροχρόνια ανέργους. Τα λεφτά δεν πάνε στους ανέργους. Τα λεφτά δεν πάνε στους φτωχούς. H Ελλάδα έχει με διαφορά την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη. Έχουμε το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που ζουν στα όρια της φτώχειας. 36%! Η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα κατάργησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», είπε αρχικά.

Όπως εξήγησε η χώρα μας είναι τελευταία στις δαπάνες Υγείας, η κατάσταση είναι απελπιστική στα νοσοκομεία την ώρα που δαπανούμε για την Υγεία λιγότερα απ’ όλους στην ευρωζώνη. «Είμαστε προτελευταίοι σε δαπάνες για τη στήριξη της οικογένειας! Τα λεφτά δεν πάνε στη νέα γενιά. Πάνε κυρίως στο πελατειακό κράτος!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ως προς αυτό ανέδειξε ότι οι  προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ειδικότερα, «δυο εκατομμύρια στοιχίζουν οι μετακλητοί στο Μαξίμου, ενώ έφτιαξαν γραφείο πρωθυπουργού και στη Θεσσαλονίκη. Συν ένα εκατομμύριο δαπάνες. Αυτό που λέμε…φασούλι το φασούλι  φουσκώνουν οι σπατάλες».

Σε ότι αφορά την φοροκαταιγίδα που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Στα χρόνια της κρίσης, οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν από 18% σε 24% – ο υψηλότερος ΦΠΑ στην ευρωζώνη. Βάζουμε φόρους σε ότι κινείται! Πρωταθλητές και στους εταιρικούς φόρους. Η Ελλάδα μόνη χώρα του ΟΟΣΑ που αύξησε τους συντελεστές φορολόγησης στις επιχειρήσεις και το 2015 Αν μειωνόταν η κρατική σπατάλη κατά 3%, δηλαδή τα έξοδα από 49,30%  να μειωθούν στο 46,30% του ΑΕΠ, δεν θα χρειαζόταν καμία αύξηση φορολογίας».

Τέλος, αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια πρότεινε όταν  κάποιος καταστρέφει τη δημόσια περιουσία, ο λογαριασμός να πηγαίνει στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα