Εξέγερση Πολυτεχνείου:”Αστακός” η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς

1ebd53c3ac465a50d61e7858d900b099Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη (17/11/2016) οι εκδηλώσεις για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Ο σχεδιασμός των μέτρων θα είναι όπως πέρυσι, με στόχο σε περίπτωση που ξεσπάσουν συμπλοκές να περιοριστούν γρήγορα.
Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ και Τροχαία θα χρησιμοποιηθούν για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται εξωτερικά το Πολυτεχνείο, η Νομική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ ένστολοι, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας θα περιπολούν έξω από δημόσια κτήρια, υπουργεία και τράπεζες που μπορούν να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη και κορυφώνονται σήμερα (Πέμπτη), όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Η Τροχαία θα προχωρήσει και φέτος σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν κυρίως στις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα