ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:Kερδίστε 4 διπλές προσκλήσεις για την «Ασκητική» του Ν.Καζαντζάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» με τον Νικήτα Τσακίρογλου και την Κατερίνα Διδασκάλου. ΤΟ Indicator ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ 4 ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Η  ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΤΥΠΑ  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ”

  Α Σ Κ Η Τ I K H του  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

 Φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή

       με τον Νικήτα Τσακίρογλου & την Κατερίνα Διδασκάλου.

Askitiki-31-864x400_c

 Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, συνεχίζει  για 5η χρονιά την πορεία της, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του  Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινον  αγώνα!                                                                                       Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Η  τολμηρή απόπειρα παρουσίασης του φιλοσοφικού  έργου, σε δραματική μορφή, κάνει τον θεατή να αποκτήσει μια πρωτόγνωρη, πιο ουσιώδη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της “ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ”  μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, ο άνθρωπος,  αν δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει τη θνητότητά του αλλά και να αντικρίσει το εσωτερικό του μεγαλείο, θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, βρίσκοντας έτσι τη λύτρωση.

Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη  έχει σημειώσει  ευρεία διάδοση, έχει βρει βαθιά απήχηση στις ψυχές  των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τις  πολιτικές  ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.  Ο χρόνος καταξίωσε το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που θεωρείται σήμερα ως ένα από τα κλασικά της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Η «Ασκητική», το φιλοσοφικό έργο που ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω.

Η διασκευή του σε θεατρική μορφή, προσεγγίζεται με τις σύγχρονες και πρωτοποριακές κατακτήσεις της θεατρικής γλώσσας, στηρίζεται δε, στον απόλυτο σεβασμό της ακεραιότητας του κειμένου.

Εξάλλου, η δραματοποίηση φιλοσοφικών έργων δίνει ερεθίσματα στους θεατές να διεισδύσουν στην ίδια την ουσία του  κειμένου. Μέσα από αυτό το φιλοσοφικό  έργο,  εκείνο που αναζητάς είναι το φως  και μέσα από  την αναζήτηση αυτή,  βρίσκεις με ελεύθερη βούληση, το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

                                                                     Πάνος Αγγελόπουλος

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Α Σ Κ Η ΤΙ Κ Η»  του  Ν. Καζαντζάκη.

Πρωταγωνιστούν :

Νικήτας Τσακίρογλου

Κατερίνα Διδασκάλου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Σοφία  Κομηνέα, Δημήτρης  Γρηγοριάδης,

Mαρία Παπαφωτίου,  Λευτέρης Βλάχος.

Oμάδα  χορού.  Θέατρο της Ημέρας.

Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος  Αγγελόπουλος

Μουσική : Δημήτρης  Παπαδημητρίου

Σκηνικά – Κοστούμια:  Mάιρα  Βαζαίου

Σύμβουλος   κίνησης:  Έρση   Πίττα

Διεύθυνση Παραγωγής : Γιώργος Κολιοβέτας

Διεύθυνση  Δημοσίων Σχέσεων : Μαρία Καλίτση

Video: Νίκος Μυλωνάς

 Με την υποστήριξη των εκδόσεων ‘’ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ‘’

Τηλέφωνα Θεάτρου ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ : 210 3636144 || 210 3625520


Μπείτε στην κλήρωση του The Indicator στο Facebook και 4 τυχεροί θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη».

*Οι προσκλήσεις ισχύουν για την Παρασκευή 13/11 και Κυριακή 15/11.(2 προσκλήσεις για την Παρασκευή με ώρα έναρξης 9:15μ.μ και 2 την κυριακή με ώρα έναρξης 8:15 μ.μ)

 

Όροι – βήματα συμμετοχής στον διαγωνισμό:

-Like/Μου αρέσει, στην επίσημη σελίδα μας στο facebook. Μπορείτε με ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο να μας βρείτεThe Indicator

–Share/Κοινοποίηση, το άρθρο για τον διαγωνισμό που υπάρχει στη σελίδα μας.

– Ο κάθε χρήστης μπορεί να συμμετάσχει μόνο για μία ημερομηνία μιας συγκεκριμένης παράστασης και όχι για περισσότερες.

Η κλήρωση θα γίνει στις Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 18:00. επιλέγοντας τυχαία έναν από τους χρήστες που θα κάνουν κοινοποίηση τον διαγωνισμό.

Ο νικητής ή η νικήτρια θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα που θα λάβει από την επίσημη σελίδα τουThe Indicator .

 

Ο Ν.Τσακίρογλου και η Κ.Διδασκάλου στο Ιndicator για την «Ασκητική» του Καζαντζάκη

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα