Άγρια κόντρα Βούτση-Μητσοτάκη στη Βουλή

voutshsO κ. Βούτσης κατέβηκε στο βήμα, τονίζοντας ότι δεν θα επιστρέψει στη θέση του προέδρου, μετά την τοποθέτησή του, για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που υιοθετώντας δημοσιεύματα μίλησε για σύμπλευση με τη Χ.Α. για την ψήφιση της απλής αναλογικής.

«Επί 20 ημέρες διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι η κυβέρνηση επιθυμούσε συνεργασία με την Χ.Α. Γίνεται σύμπλευση “πολιτικής αλητείας” με τη “δημοσιογραφική αλητεία”», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ως άτομα και ως παράταξη δίνουμε καθημερινά αγώνες ενάντια στον φασισμό. Η δική σας ατζέντα τούς έφερε εδώ μέσα».

AdTech Ad

“Πίστευα ότι δεν θα υιοθετούσατε την πολιτική αθλιότητα, την οποία κεντρικά στελέχη της παράταξής σας μαζί με ένα μέρος του δημοσιογραφικού κόσμου. Αυτή η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και με κατάσταση ιδιότυπης, λόγω της ύπαρξης του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ουδέποτε έχει τεθεί θέμα μη συνυπολογισμού της ψήφου όλων των βουλευτών. Είχα ερωτηθεί και απάντησα όπως θα έπρεπε οποιοσδήποτε πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να απαντήσει. Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες ή μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν μιλήσαμε με τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου περιμένουμε όλα τα κόμματα να εκφράσουν τη θέση τους, επί του θέματος. Σε καμία περίπτωση αυτά τα οποία απάντησα, δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή. Διακινήσατε την πολιτική αθλιότητα ότι προσδοκούσαμε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή”, είπε ο κ. Βούτσης σε μια πολύ φορτισμένη ομιλία και πρόσθεσε:

“Αποδείχθηκε ότι η ΧΑ, συμπαρατάσσεται με το μέτωπο των δυνάμεων που θα καταψηφίσουν την απλή αναλογική”.

Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.

“Μετέρχεστε και υιοθετείτε αυτή την πολιτική αθλιότητα την οποία ξεκίνησαν κεντρικά στελέχη του κόμματός σας σε πλήρη συνεργασία με γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας. Έχουμε δώσει αγώνες με κόστος σε κάθε επίπεδο με το φασισμό και τους εκπροσώπους του. Στο ότι δεν έχουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, οφείλεται στους δικούς μας αγώνες και όχι στη δικιά σας ατζέντα, που τους φέρατε εδώ μέσα. Η Αριστερά ουδέποτε συναλλάχθηκε με το φασισμό. Να σας γίνει μάθημα”, είπε ο κ. Βούτσης.

“Σας προκαλώ πρώτον, να υποβάλεται πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής. Δεύτερον σας προκαλώ απολύτως να καταδικάσετε όλο αυτό το αφήγημα που στήσατε, διότι η ίδια η έκβαση της συζήτησης απέδειξε ποιες δυνάμεις συμπορεύονται κατά της απλής αναλογικής”, κατέληξε.

Απάντηση Μητσοτάκη:

Θα περίμενα μεγαλύτερη ψυχραιμία και λιγότερη συναισθηματική ένταση να κάνετε το καθήκον σας ως Πρόεδρο της Βουλής. Εάν συγκεντρώνατε 200 ψήφους και με τη Χρυσή Αυγή θα ίσχυε ο εκλογικός νόμος ή όχι; Όταν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου διέρρεαν πως έχει η κυβέρνηση 197 ψήφους τότε δεν υπολογίζατε τη Χρυσή Αυγή; Θύμησε τον Σταύρο Δήμα που είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να εκλεγεί ΠτΔ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς, αλλά μαθήματα δημοκρατίας στην παράταξη του Καραμανλή δεν μπορείτε να κάνετε,ενώ συνέχισε πως έχει κάνει 6 μήνες φυλάκιση την περίοδο της Χούντας ,με αποτέλεσμα στο κοινοβούλιο να ακουστούν γέλια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα